Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 30.07.2018 10:11 (Üye) Soru : ÜSTADIM, 15 kasım 2017 tarihinde bir firma çalışanı doğum iznine çıktım dedi bize raporu e-mail olarak attı mail okunaksızdı sadece 15 temmuz viziteye çıkışı vardı ama dr.20 aralıktan itibaren doğum izni vermiş doğum 2 ocak 2018 oldu nisan 10 kadar raporluydu bizde ek.10 verdik hizmet çizelgesinde istirahatlı gösterdik doğum parası için ssk eksik beyan edilen 35 günü tahakkuk etti,rin sonra para veririz denetmende inceleyecek dedi .şimdi bu çalışan kadın 35 gün rapordan önceki istirahat ı ücretsiz izin gibi gösterebilirmiyiz çünkü gerçkten çalışmadı ne yapmamız uygun olur çalışmayan günleri tahhakkuk ettirip ödersek suç olmazmı.?

Cevap : Rapora istinaden yapılan bir işlemde 15 temmuz ila 20 aralık arasında 6 ay var. konu denetmene gider ve onun kararıda eksik günlerin tamamlanması ise ücretsiz izinli göstermeniz kabul edilmeyecektir. Ancak işçinin yazılı onayı ile kurum denetmenine durumu izah edip eksik gün olarak ücretsiz izinin kabul edilmesi görüşünü isteyiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.