Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 28.08.2018 10:37 (Üye) Soru : Sayın Danışman Araç alım satımı yapmayan bir şirket , aracı vergi mükellefi olmayan birisnden 150.000 tl ye almıştır. daha sonra aracı 160.000 tl ye satmıştır veya tam tersi zararına satış yapılmıştır kdv ve matrah açısından yeni yasa ile galerici olmayan bir şirket açısından uygulama nasıl olucaktır.

Cevap : verdiğiniz örneğe göre İkinci el araç alım satımı yapmayanlar için uygulamada değişiklik olmamıştır.Satış bedelinin tamamı üzerinde(160.000 ) KDV hesaplanır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.