Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.09.2018 13:59 (Üye) Soru : Merhaba, Odanıza kayıtlı bağımsız çalışan meslek mensubuyum, Hali hazırda var olan büromun faaliyeti devam ederken, tek başıma kurucu ortak olarak serbest muhasebecilik mali müşavirlik a.ş. açıp sonra hissemin %99 unu başka bir meslek mensubuna devredip %1 hisse ile imza yetkim olmadan bağımsız büromda hiçbir olumsuzluk yaşamadan faaliyetime devam edebilirmiyim? Bilgi verilmesini rica ederim.

Cevap : Hissenizi devir etmenize gerek yok. Türmob un Odalara gönderdiği 11/06/2018 tarih ve 04240 sayılı yazılarına göre A.Ş veya LTD Şirket ortakları ve müdürleri büro mükellefiyetlerini kapatmadan mesleki faaliyetlerini sürdürebilirler Adi ortaklıklar bu durumdan yararlanamaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.