07.09.2018 12:39 |
(Üye)
|
Soru : Merhabalar
Basit Usüle tabi esnafın yanında çalışan taksi şöförü işveren tarafından çıkartılıyor.Bu durumda işsizlik maaşı alabilir mi 6 yıldır kesintisiz çalışıyor.Bilgi rica ederim
İyi çalışmalar
Cevap : 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununun yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin yanında çalışan işçiler; 31.05.2006 tarihinde kabul edilen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun Sigortalı Sayılanlar başlıklı Madde:4/a-Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar, kapsamına alınmaları gerekmektedir.
Basit Usule tabi Mükellefler yanlarında işçi çalıştırmaları durumunda 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında işveren sıfatı ile kanunun öngördüğü yükümlülükleri,öngördüğü sürede yerine getirmelidir.
|