Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 07.09.2018 13:19 (Üye) Soru : Bilanço esasına göre defter tutmakda olan şahıs mükellefim kiralık iş yerinin bir bölümünü bir başka şirkete ofis olarak kiraya vermek istiyor fatura kesmesine gerek var mı yoksa stopaj mı yapmalıdır.

Cevap : Kiraya verilen bölümden elde edilen Gelir GMSİ dır.Kiracı % 20 GV stopajı yapacak kira bankadan ödenecektir.Fatura düzenlenmez KDV hesaplanmaz.Kira geliri elde eden mükellef GVK 86. maddedeki koşullara göre elde edilen GMSİ beyan edecektir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.