Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.11.2018 16:05 (Üye) Soru : Merhaba Sayın Üstad, Yabancı ortaklı Ltd.Şti de ortaklar geçmiş yıllarda toplam 330.000 Euro para gönderdi. 150.000 Euro karşılığı ortaklardan alacaklar olarak sermaye artışı yapacağım. Sorum şu: 30.09.2018 tarihli son gecici vergide değerlemede kullandığım Maliye bakanlığının ilan ettiği MBDA kuru ile karar alıp ve SMMM rapuru düzenleyebilir miyim? Yada hangi kur ile TL ye cevirmeliyim? Nelere dikkat etmeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Syg

Cevap : mali açıdan bu konunun düzenlemeler uygun yapılması sonradan yaşanılacak sorunların ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Ticaret sicili bu iç kaynakların fonların )olduğunun raporda yer almasına bakacaktır, doğru tarih ve kurdan yapılıp yapılmamasına değil.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.