Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.11.2018 09:45 (Üye) Soru : Mangal Kömürü satışı yapan bir firma,İstanbul dışında, bir kooperatifden fidanlık kiralayacak ya da satın alacaktır. 1657 m2 alanı olan bu fidanlık için 1-Minumum olması gereken Asgari işçilik hesaplaması nasıl olacaktır? 2-Amortisman ayırırsak kaç yıl olmalıdır?Bu amortismanı ürün maliyetine dahil edebilir miyiz? 3-Üretilen mangal kömürlerine istinaden maliyet kalemlerimiz nasıl olacaktır?Hangi maliyet hesaplarını kullanmamız doğru olur? Yardımlarınız rica olunur..Teşk.

Cevap : 1-Sorunuzu SGK kutusunu işaretleyerek yeniden gönderiniz. 2-Amortisman gideri elbette maliyetlere dahil edilecektir. Amortisman listesi sitemizde mevzuat/pratik bilgiler bölümünden ulaşabilirsiniz. 3-Mal üretimi için ;kanunların kabul ettiği tüm harcamalar maliyeti oluşturur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.