Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 29.11.2018 16:35 (Üye) Soru : Merhaba, (A) şirketi konkordato ilan etmiş bu şirket daha önce müşterisi(B) 'den çek almış ve (A) şirketi bunu teminata kullanmış bu çekin olan (B) şirketi bunu ödeyememiş çek yazılmış. Bu durumda banka çeki ciro eden (A) firmasına herhangi bir işlem yapamıyor konkordato kararı yüzünden peki Banka çeki keşide eden firmaya (B)direk olarak haciz işlemi başlatabilirmi

Cevap : Konu TTK nın uygulaması dahilinde olmayıp tamamen konkordato ile ilgilidir, Konkordato yöneticisine başvuru yapılarak işlemler yapılabileceği, konkordato sürecinde haczin uygulanamayacağı değerlendirilmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.