Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 10.12.2018 10:00 (Üye) Soru : Merhaba Gerçek kişi işyerini bir şirkete kiralıyor. Aralarında kira sözleşmesini yapmışlar vergi dairesine bildirip damga vergisi kestirmemişler. Aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı ev sahibi kiracıya icraya vermek istiyor. Bu durumda kira sözleşmesi için damga vergisi kestirirsek cezası ne olur? Kira sözleşme damga vergisini bağlı bulunduğu vergi dairesine mi yoksa işyerinin bulunduğu yerdeki vergi dairesine bildirilir. Teşekkürler

Cevap : Damga vergisi Kiracı veya mal sahibi tarafından ödenir.Sözleşmede DV nin Kiracı tarafından ödeneceği belirtilmiş ise DV ni kiracı beyan eder ve öder (Damga vergisi kestirilmiş diye bir kavram olmaz.Damga vergisi beyan edilir ve ödenir.) DV ni mal sahibi ödeyecek ise beyanname mal sahibinin bağlı olduğu vd verilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.