Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.12.2018 16:14 (Üye) Soru : merhabalar, mükellefim bilanco usulune bağlı şahış işletmesi. faaliyette bulunduğu yeri satın almak istemektedir. satın aldığı kişi de normal bir vatandaş. bizim bu daireyi muhasebe kayıtlarımıza almamız için neler gerekmektedir. direkt tapu işlemleri vs. ile kayıtlarımıza alabilir miyiz? ve bunun için KDV hesaplanabilir mi?

Cevap : Vergi mükellefi olmayan kişiden alınacak G.menkul için GV stopajı ve KDV hesaplanmadan Gider pusulası düzenlenir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.