Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.12.2018 10:18 (Üye) Soru : Merhabalar. 3 personeli olan işletme kendilerine yakın lokanta ile günlük kişi başı (12 TL) anlaşmış olup lokanta ay sonları üç personelin yemek bedellerini işletmeye fatura etmiş. Bu fatura doğrudan gider olarak işleme alınabilir mi yoksa çalışan kişiye düşen kısmı ücrete eklenerek bordroya yansıtılıp vergiye tabi tutulmak zorunda mı? Teşekkürler.

Cevap : Gider olarak kayıtlara alınır.Bordroya eklenmez.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.