Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 27.12.2018 09:41 (Üye) Soru : Günaydın üstadım... Bir şirketimiz için 6 ay önce tasfiyeye girdik ve şu anda tasfiye sonu kararı alacakken tasfiyeden vazgeçtiler ve bunun üzerine tasfiyeden dönme kararı alıyoruz. Yıl sonuna kadar tescil olacağını düşünerek yeni yılda defterlerini tasfiye halinde ibaresi olmadan tastik ettirmem doğru olur mu ve tasfiye dönemi defteri için kapanış yapmamız gerekir mi? KIsacası nasıl bir yol izlemek gerekir.Saygılar

Cevap : Tasfiye sonlandırması tescil ettirilmediği sürece Tasfiye halinde ibaresi kalkmaz.Tasfiye sonu Yevmiye defteri Tasfiye kapanışının tescilinden itibaren 6 aya içinde kapanış onayı yapılması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.