Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.01.2019 15:56 (Üye) Soru : Soru: Sorum 1-. SGK ve Vergi için Ortak olabilir, Eylül-2018 Dönemi Bordroma İptal ve Ek verdim. Ek neticesinde Personel gün ve kazanç 1 gün ilave oldu. Yeni Bordroya göre defter Kaydımı düzelttim. Ancak 1 gün Kazanç dolayı Personele İlave ödeme çıkıyor. Banka Hesabına Ocak-2019 Ayında Ödeme yapabilirmiyim. Sorum 2- Muhtasar Beyannameye Ek Beyanname Verilmesi gerekir sanırım. İyi Çalışmalar. Cevap:Sayın, Ocak muhtasarına almanız yeterlidir Bilgilerinize rica olunur. Danışma birimi Ek Kazanç İçin Kurum İncelemesi Talep etti, Defter Üzerinde Ücret Kaydında gerekli düzeltmeyi yapmam gerekirmi, Uygulama ne yönde olacak. Düzeltme Yapılan dönem 2018/09 Ayı Düzeltme verildiği Yıl OCak/2019 İşleyiş Nasıl olur.

Cevap : SGK incelemesi konusunda vergi birimi olarak bilgi sahibi değiliz.Muhtasar düzeltmesi yapılır.2109 yılına geçmiş yıl gideri olarak kayıtlara alınır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.