Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 16.01.2019 13:19 (Üye) Soru : Merhaba şirketimiz çalışan yöneticimiz için ev kiralayaıp 6 aylık kira bedeli ayrıca depozito peşin ödemiştir.Kira sözleşmesi taraflar arasında 1 yıl için yapılmıştır. Ayrıca bu işlem için gider pusulası düzenleyebilir miyim? Ve muhasebe kaydını nasıl oluşturmalıyım? Teşekkürler.

Cevap : Her ay ödenen kira bedelinin brüt tutarı çalışanın maaşına eklenerek giderleşir. Depozito ayrıca aktifleşir.Gider pusulası düzenlenmesi gerekmez.Banka dekontu yeterlidir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.