Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 29.01.2019 16:58 (Üye) Soru : SORUM YANLIS ANLASILMIS İŞVERENIN YAPACAKLARINI BORDROLAMA KISMI TAMAM YENI CIKAN TORBA YASAYA GORE İŞCİLERDEN KESILEN BU KIDEM VE IHBAR TAZMINATININ DAMGA VE GELIR VERGISININ İŞCİLERE İADESİ SOZ KONUSU BU İADE İŞLEMININ YAPILA BILMESI ICIN İŞLER NASIL BIR YOL İZLEMELI DİREK DILEKCE ILE ALABILIYORLAR MI YOKSA ISVERENLERINDEN SON AYIN BORDROSU CIKIS IBRANAMESI GIBI EVRAKLAR ALINARAK MI BASVURU YAPILMASI GEREKIYOR BIRDE HANGI VERGI DAIRESINE BASVURULMALI MUKELLEFIN BAGLI OLDUGUVERGI DAIRESINE MI MURACAT YAPILMALI BUNUNLA ILGILI AYDINLATA BILIRSENIZ SEVINIRIZ DAHA ONCEDEN AYRILAN VE TAZMINAT ALAN İŞÇİLER SORMAKTADIRLAR

Cevap : 27 Mart 2018’den önce işten ayrılan hizmet erbabına, karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında yasal haklarına ek olarak ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardan yapılan gelir vergisi kesintisinin iadesi alabilirler.Ancak bu konuda bürokratik işlemleri neler olduğu konusunda bilgi sahibi değiliz.GİB den yazılı görüş alınız.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.