Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.07.2019 17:04 (Üye) Soru : merhaba Facebook'un 01/04/2019 tarihinden itibaren kdv mükellefi olduğu bahsediliyor ama bununla ilgili bir kaynak bulamıyoruz. Gelen reklam faturalarında %18 kdv ayırıp tahsil ediyorlar. örneğin 100 tl + 18 tl kdv 118 tl olarak ödüyoruz.Bunu kdv 2 de beyan edip stopajlandırmaya devam etmemiz mi gerekiyor , yoksa kdv 1 de indirim yapmamız yeterli olurmu? teşekkür ederiz.

Cevap : Gelen Faturada KDV gösterilmiş ise indirim konusu yapılır.KDV gösterilmemiş ise 2 nolu kdv ve muhtasar beyanname verilir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.