Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.05.2020 14:44 (Üye) Soru : 1-KÇÖ .BAŞVURU TARİHİNDEN İTİBAREN İŞVERENE AİT OLAN 7 GUNLUK ÜCRETİ,YARIM ÜCRET YAPMAK ZORUNDAMIYIZ.TAM ÜCRET YAPABİLİRMİYİZ. 2) 24.03.2020 KISA ÇAL.ÖD.BAŞVURU YAPTIK.7 GÜNLUK ÜCRETİ DE İŞVEREN ÖDEDİ.BU ŞEKILDE MART AYLIK PİR.HİZM.BEYANI 30 GUN ÜZERİNDEN YAPILDI.FAKAT İLGİLİ PERSONELİN KÇÖ ,Yİ HAK ETMEDIĞİ TARAFIMIZA BILDIRILDI.NİSAN İÇİN SİSTEMDEN 14 GUNLUK NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNE KAYIT YAPTIRDIK.BU 14 GUNLUK SÜRE 28.PANDEMİ KODU İÇERMEKTEDİR.NISAN 1 İLE 16 SI ARASI DA SIFIR(SIFIR)GUNSAYISI MI BELIRTECEĞİZ.VE DE EKSİK GÜN NEDENİNİ FARKLI MI SECECEĞİZ. 3)BAŞLANGICI NISAN AYI OLMAK ÜZERE NAKDİ ÜCRET DESTEGİNE BAŞVURDUĞUMUZ PERSONELLERE SİSTEME 14 GÜN NAKDI ÜCRET GİRMEMİZDEN DOLAYI.17 SINDEN ÖNCEKİ SÜREDE 7 GUN YARIM UCRET PUANTAJI YAPACAKMIYIZ. TEŞEKKURLER

Cevap : 1. evet 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gosterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB'de bildirilmesi gerekmektedir 2.belirttiğiniz işçi için 29 kod ila 30 gün bildirim nisan ayı için yapınız. 3. mart ayında tüm işçilerinize 7 günü ödediğiniz için tekrar gerek bulunmamaktadır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.