Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 27.05.2020 17:07 (Üye) Soru : 01.04.2020 tarihinde kısa çalışma ödeneği müracaatı yapılan işyeri talebi hala sonuçlanmadı, Malum nisan bildirgesini göndermemiz gerekiyor, onaylanmış kabul edip bildirimi buna uygun yapacağız, bu işyerinde 30/45 şeklinde müracaat yapıldı kısa çalışma süresi 15 gün oluyor, işyerinde bir çalışanın 8 günlük iş görmezlik raporu var bu durumda eksik gün süresi 23 gün olarak mı e bildirgesini göndermemiz gerekir, kısa çalışma süresi ile oranlama ya da başka uygulama şekli var mı? cevabınız için teşekkür ederim, iyi bayramlar dilerim.

Cevap : raporlu işçiniz için rapor süresi+ kçö süresi ve 27 kod ile eksik gün bildirim yapmanız gerekmektedir. Eğer kçö nüz onaylanmadı ise 10 kodu ile bildirim yapıınız daha sonra onaylanır ise dilekçe ile kod değişikliği yapabilirsiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.