Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 01.06.2020 15:28 (Üye) Soru : Merhabalar, Firma olarak Mücbir sebep kapsamındayım ve 3 er aylık e defter yükleme sistemini seçmiştik. Kasım ve Aralık ayı e defterlerini vermek istiyorum bugün, defteri oluştururken OLUŞTURMA TAİHİ kısmına hangi tarihi yazmam gerekiyor. ikinci sorum ise bu defterleri eskisi gibi ay ay oluşturup öyle mi yükleyeceğim. yani 3 aylık yükleme tercih etmemin bana faydası sadece süre olarak mı ? yükleme de bir değişiklik oldu mu acaba. durumum biraz acil dönüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap : Değerli Meslektaşımız Kasım 2019 döneminin daha önceden verilmesi gerekliydi. Geçici vergi beyan dönemleri tercih edildiyse e-Defter uygulaması aracılığıyla elektronik ortamda bildirmeleri şartıyla, her bir geçici vergi döneminin aylarına ait e-Defter ve berat dosyalarını her ay için ayrı ayrı olmak üzere düzenlenir iyi çalışmalar dileriz
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.