Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.06.2020 16:51 (Üye) Soru : Sayın İlgili; Sizlere aşağıdaki soru ile danışmada bulunmuştum. Sizde benden, işyerinin haftada kaç saat çalıştığını sormuştunuz. İşyeri, haftada 20 saat çalışıp, 25 saat çalışmamaktadır, bilgisini vermiştim. Bana bir dönüş olmadı. Benim sorularım; 1.Mayıs ücret bordrosunda + 7 gün yarım ücret ödemesi tekrar yapılacak mı? 2.Mayıs ayı ücret bordrosu tanziminin ardından İşkur'a tekrar mayıs ayı için kısa çalışma bildirim listesi verilmeli mi? Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler... Mükellef adına İşkur'a Kısa çalışma ödeneğine 01.04.2020-30.06.2020 dönemi için müracaatta bulunulmuştur. Kuruma talep formu ve kısa çalışma bildirim listesi verilmiştir. Faydalanma süresi yukarıda yazılı 3 aylık süre zikredilmişti. Nisan ücret bordrosuna 7 günlük 1/2 ücret dolayısıyla 14+4 = 18 gün çalışma gösterilmiştir. Mayıs ayında bildiğim kadarı ile 1/2 ücretten gelen 4 gün hariç 14 gün çalışma gösterecek ve tahakkuk yapacağım. Doğru mu? Ayrıca Mayıs ayı için tekrar kısa çalışma bildirim listesi vermeme gerek var mı? Yine bildiğim kadarı ile her bildirim yeni bir talep gibi görüleceğinden, gerek yok. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar... 03.06.2020 15:15 Tarihinde Sosyal Güvenlik Mevzuatı Danışmanına birimine sorulmuş.

Cevap : Mükellef adına İşkur'a Kısa çalışma ödeneğine 01.04.2020-30.06.2020 dönemi için müracaatta bulunulmuş ve nisan ayında 7 gün ücret ödemesinde bulunmuş ise; Mayıs ücret bordrosunda + 7 gün yarım ücret ödemesi tekrar yapmayacaktır. İşkur kısa çalışma ödeneği başlama ve bitiş tarihleri İŞKUR abaşvuru ile beyan edilmiş ve hiçbir değişiklik arzetmiyor ise ; Mayıs ayı ücret bordrosu tanziminin ardından İşkur'a tekrar mayıs ayı için kısa çalışma bildirim listesi verilmesi gerekmemektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.