Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 13.10.2021 17:28 (Üye) Soru : Merhaba, Şantiyeden kaybolduğu belirlenen faydalı ömrü bitmiş amortismana tabi iktisadi kıymetin muhasebe kayıtlarından çıkarılmasına ilişkin kayıt ve kdv açısından yüklenilen kdv olup olmayacağı hususunda görüşlerinizi rica ederim. Saygılarımla,

Cevap : Kayıp ve çalıntı için Karakol veya mahkeme belgesi (tutanak / Karar) olması gerekir. Böyle bir belge / Karar var ise 257(B) 253-254 -255 (A) olarak kayıt yapılırdı.Yüklenilen KDV ile bu konunun ilgisi yok Söz konusu İktisadi kıymet Hurda olarak satılmış olması halinde Önceden indirilen KDV ilave KDV olarak beyannamede beyan edilmesi gerekirdi.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.