Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.11.2021 12:47 (Üye) Soru : Selam, Restaurant sektöründe çalışanlara müşteriler tarafindan ödenen bahşişleri bordroya yansıtmak isteriz. Bordroda hangi kaleme dahil etmeliyim? (brüt ücret, prim vs) Teşekkürler.

Cevap : İş Kanunu’nun 32. maddesine göre; “Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.” Bu tanımdan hareketle çıplak ücrete ilave edilmesi gerekmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.