Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.01.2022 10:41 (Üye) Soru : Merhaba , Enflasyon Muhasebesi 2023' e ertelenmesi gündemde idi. Erteleme ile ilgili Kanun yayımlandı mı ? Zarar eden ve geçmiş yıl zararları da yüksek olan bir firma için 7326 sayılı kanun ile getirilen %2 vergi ödeyerek Yeniden değerleme yapılmasının (firmalara göre değişiklik arz ediyor olmakla birlikte) genel olarak mali ve ticari açıdan avantaj ve dezavantajları konusunda yorumunuz nedir. Paylaşır iseniz sevinirim. Vergi maliyetine katlanmadan Enflasyon muhasebesinin beklenilmesi önerilebilir mi ? Teşekkür ederim.

Cevap : Kanun henüz yayımlanmadı Yayımlandığı zaman web sayfamızda açıklama yapılacaktır. Kanuna göre Enflasyon düzeltmesi 2023 yılı sonuna ertelenmektedir.% 2 li yeniden değerleme konusunda avantaj dezavantaj yorumu olmaz. Tercih mükellefin
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.