Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.04.2022 09:37 (Üye) Soru : Merhaba, Bir Anonim Şirket yıl içinde yeni ürün çıktıkça bir fotoğrafçıdan bunların resimlerini çekmesi hizmetini alıyor. Bu fotoğrafçının vergi mükellefiyeti bulunmamakta olup ödemesini Gider Pusulası ile giderleştiriyor Anonim Şirket. bu işlem yıl boyunca 6-7 defa tekrar ediyor. Bunun hem Anonim Şirkete hem de FotoğrafçıyaUsule aykırı bir durumu var mı? Varsa, doğru uygulama nedir? Teşekkürler,

Cevap : Fotoğrafçı Basit usulde vergi mükellefiyet tesisi ettirebilir.Firmanıza fatura düzenleyebilir. Gider pusulası ile ödeme olmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.