Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.08.2022 11:07 (Üye) Soru : Merhaba, Kendime ait arsaya müteahhitliğini kendim yapmam şartıyla konut yapıp ofis olarak kullanmayı düşünüyorum. Defter beyan sistemine tabiyim. Konut yapımı esnasında parça parça oluşacak olan yapı maliyetini kayıtlara nasıl almalıyım. Teşekkürler

Cevap : GVK 68.maddede böyle bir harcama yapılacağına ilşkin bir düzenlme yok. Özel olarak yapacağınız bina bittikten sonra maliyet bedeli ile kayıtlara alınır. İnşaa süresince yapılan harcamalr ve KDV leri dikkate alınmaz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.