Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 09.09.2022 08:46 (Üye) Soru : Merhabalar,genel ve katma bütçeli idarelere baglı kurumlardan alınan mal ve hizmetler için ba bildiriminde bulunmamız gerekır mi.Bu kuruluşlar bildiğim kadarıyla vergiden muaf kurumlar.Mesela orman genel müdürlüklerinden alınan mal ve hizmetleri ba ile bildirmek zorundamıyız.

Cevap : Mal ve hizmetler nereden allınır ise alınsın Ba formunda bildirilir. Satıcının vergi mükellefi olup olmamasının önemi yok.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.