Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 03.03.2023 09:09 (Üye) Soru : Merhaba, Faaliyet kodu 561022 (LAHMACUN VE PİDECİLİK) olan lokantada yemek satışlarını KDV %8 olarak düzenlemektedir, aynı zamanda ek faaliyet kodu olarak 10.71.02 Fırın ürünleri imalatı (ekmek, sade pide, simit vb.) ekleyerek lokantalarında bu ürünlerinde satışını KDV %1 den yapmak istemektedir. Bu durumun bir sakıncası var mıdır? bilgilendirmenizi rica ederim. (Ek faaliyet kodu eklenerek unlu mamüllerin satışıda yapılabilir mi?)

Cevap : Vergi uygulamaları açısından sakınca yok.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.