Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.03.2023 08:58 (Üye) Soru : Ben kendi ofisimi yanım da bir basit usul vergi mükellefine kiraya verebilir miyim? Ofisim 17m2 tek göz han da bir oda. 2 mükellefin olması ve mal sahibi olarak gözükmemin bir problemi olur mu?

Cevap : Kiraya verebilirsiniz. Elde ettiğiniz Kirada GV stopajı yapılamayacağı için (basit usul mükellefi stopaj mükellefi olamaz.) Tamamını Yıllık GV Beyannamenize GMSİ olarak ekleyeceksiniz. Bu gelir için e-smm düzenlenmez. Kiracı kira bedelini Banka hesabınıza yatıracak.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.