Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.06.2023 10:01 (Üye) Soru : Merhaba sayın danışman, Tekne kiralama işi yapan mükellefim var. Mükellef 4 adet gayrimenkulü için kiralama işi yapan firma ile anlaşmaya varıyor. Bu gayrimenkuller ile ilgili hesabına gelecek paralar için fatura kesmesine gerek var mı? Gayrimenkuller şahıs firmasının aktifinde değil. Bence hesaba gelecek para için fatura kesmeye gerek yok, ilgili tutarlar kira geliri olarak dikkate alınmalı. Ama yine de tereddüte düştüm. Bilgi verebilirmisiniz.

Cevap : Sizde fatura kesilmeyeceğini söylüyorsunuz Doğrusu da bu. Aktife kayıtlı olmayan G.menkulde elde edilen kira geliri için fatura düzenlenmez. Elde edilen Gelir GMSİ dır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.