Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.06.2023 16:53 (Üye) Soru : Merhaba Sayın Danışman. ETSY (yurtdışında yerleşik firma) üzerinden satış yapan mükellefime komisyon bedeli (TL olarak) olarak bir bilgilendirme maili (fatura değil) gelmiş ve aynı şekilde reklam bedeli diye de bir para tahsil edilmiş (fatura değil - bilgi maili) bunlar için stopaj ve kdv2 uygulamalı mıyız?

Cevap : Komisyon bedelini sizin firma elde etmiş ise KDV hesaplamadan Fatura düzenleyecek. Stopaj ve KDV , hizmet ithalinde hesaplanır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.