Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 11.07.2023 12:27 (Üye) Soru : Mükellefim internet satışı yapmakta. 50.000+ Kdv Yat kiralama faturası gönderdi. işi ile alakalı olaraktan müşterileri ile iş görüşmesi yapmıştır. Bu faturayı gider olarak işleyebilirmiyim ve kdv sini kullanabilirmiyim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Cevap : ileride yapılacak incelemede ; İnceleme elemanı nasıl değerlendirir. Onu bilemeyiz. Sorumlu mükelleftir. Mükellef; istiyor ise gider yazın KDV ni indirin.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.