Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.07.2023 10:27 (Üye) Soru : Merhabalar dövizli bankaları işlerken daha önce cariyi seçip kur olarak bir gün öncesinin satış kurunu alıyordum banka kısmına ise en son hangi kurda kaldıysak ordan devam ediyordum son yeni dövizli ödemelerle çıkan yeni haberden sonra cariyi seçerken tcmb alış kurunu almaya başladım sorum şu cariyi seçerken hangi kuru almalıyım?

Cevap : Dövizli işlemlerde öteden beri MB Döviz alış kuru kullanılır. 217 Seri Nolu GVK Genel Tebliği ve 283 Seri Nolu VUK Genel Tebliği inceleyiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.