Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 23.08.2023 12:46 (Üye) Soru : Nakliyeci mükellef Basit usulden gerçek usule geçti. Basit usulde işlem görürken aldığı kamyoneti gerçek usule geçtikten birkaç ay sonra sonra sattı. Satarken kamyonet için fatura kesilmeli mi? Kesilen faturada KDV hesaplanmalı mı? Alım satım tutarları arasındaki farktan kaynaklı araç satış karı vergilendirilmeli mi?

Cevap : Fatura düzenlenecek ,Satış bedelinin tamamı üzerinden % 20 KDV hesaplanacak. Satış bedeli ile kayıtlı değer arasındaki fark gelir yazılarak vergilenecek.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.