Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.09.2023 13:05 (Üye) Soru : Merhaba , firmamız anonim şirket olup , yönetim kuruşu başkanı 15 gün abd olacaktır. iş için. bu durumda kendisine harcırah ödenir mi ? bunu bordroya ekleyip vergilendiriliyor muyuz? gider yazılabilinir mi? vergisel boyutunu ve işleyişini öğrenebilir miyiz?

Cevap : Yönetim kurulu Başkanı veya yönetim kurulu üyesine HUZUR hakkı ödeniyor ise harcırah uygulaması yapılır. Harcırah uygulaması için aşağıdaki linkde bulunan bilgileri inceleyiniz. https://www.turmob.org.tr/sirkuler/detailPdf/f1814a90-2b64-49ed-863d-c3ed99d7fc31/1-temmuz-2023---31-aralik-2023-tarihleri-arasinda-yurtici-ve-yurtdisi-gelir-vergisinden-istisna-harc
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.