Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 26.09.2023 11:15 (Üye) Soru : merhaba , anonim şirket yönetim kuruluna toplamda 3000 usd harcırah ödemesi yapılacak. bordroya ilave edilecek sanırım gelir vergisi damga vergisi uygulanır mı? bu tutarlara istisna uygulanır mı? muhasebe kayıtları nasıl olması. bilgi alabilir miyiz?

Cevap : Harcırah; Huzur hakkı ödenen Yönetim kurulu üyelerine verilir. Harcırah tutarı brüt huzur hakkına ilave edilir. Oluşan GV matrahından Yurtdışı için belirlen istisna GV matrahından indirilir kalan kısmı için GV ve DV bordroda hesaplanır. özel bir muhasebe kaydı olmaz. bordronunum muhasebeleştirilmesi yeterlidir. Harcırah istisnası için aşağıdaki linki inceleyiniz. https://www.turmob.org.tr/sirkuler/detailPdf/f1814a90-2b64-49ed-863d-c3ed99d7fc31/1-temmuz-2023---31-aralik-2023-tarihleri-arasinda-yurtici-ve-yurtdisi-gelir-vergisinden-istisna-harc
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.