Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.11.2023 12:53 (Üye) Soru : Defter beyan sisteminde Muhtasar Prim Hizmet Beyannamesini onay için gönderdiğimde "Beyanname onay bekliyor SGK Tahakkukları Hatalı” uyarısı verilmekte ve SGK uyarı hatası olarak da "Eksik Adres Bilgilerinizi UAVT’de tamamladıktan sonra belgenizi onaylayabilirsiniz” denmektedir. Aynı zamanda tahakkuk ve hizmet dökümü indir seçeneğini tıkladığımda belgeleri de görüntüleyememekteyim. Hata mesajı üzerine ilgili esgk uygulamasında UAVT adres eşleşmesi gerçekleştirilmiştir. HAta mesajında yer alan hatayı düzelttikten sonra nasıl bir yol izlenmeli? Onay bekleyen beyannameyi iptal edip beyannameyi yeniden ve SGK kısmını da asıl olarak tekrar mı düzenlemeliyim? Yoksa, SGK tahakkuku hatalı/eksik bir şekilde de olsa SGK sisteminde onaylanmış mıdır ve bu nedenle onay bekleyen beyannameyi iptal edip yeniden düzenleyip SGK kısmını da düzeltme şeklinde mi vermeliyim? Ya da UAVT’de adres eşleşmesini tamamladığım için SGK Hata mesajı devam etmesine karşın beyannameye onay vermem yeterli olacak mıdır?

Cevap : Eğer SGK düzeltme yapıldıysa Sistemde doğru beyannameniz olacaktır Hala hatalı beyan var ise iptal ile doğru beyanı veriniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.