Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 28.11.2023 16:47 (Üye) Soru : Cari hesap adat faizi ile ilgili kv ve kdv açısından kanun maddesini paylaşabilir misiniz? Ana şirketimiz iştiraklerine borç vermektedir ve giderlerini ödemektedir. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Cevap : Adat hesaplaması için Vergi kanunlarında tanımlanmış bir madde yoktur. Ortakların şirketin ortaklara verdiği borçlar (131-231 Hs.) ve ihtiyaç dan fazla kasada (100 hesap ) bulunan para için adat hesaplaması yapılır. Ana şirket iştiraklerine borç vermesi işlemi Transfer fiyatlandırması hesaplanmasını gerektiren bir işlemdir. (KVK Md.13)İştirakler ana şirketin giderini ödemez Gideri kim yapmış ise o öder.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.