Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 22.01.2024 11:20 (Üye) Soru : Merhaba; Şahıs firması olarak faliyet gösteren mükellefimiz limited şirket kurma kararı aldı.Şirket merkezi olarak ta şahıs firmasında kullandıgı ofisin bir bölümünü kullanmak istiyor ve bu ofis ortağın kendi mülkü. Öncelikle şahıs firması olarak kullandıgı ofisin bir bölümünüde limited şirket merkezi olarak kullanabilir ve bunun için bir kira kontratı yapmaya gerek varmı bilgilerinizi rica ediyorum.

Cevap : Limited şirket tüzel kişiliktir. TTK na göre şirket merkezi kavramına göre sahibi kim olur ise olsun şirket merkezi için Kira sözleşmesi yapılması gerekir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.