Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.06.2024 13:24 (Üye) Soru : Merhaba , Mükellefe E fatura 01/07/2023 ve E defter 01/01/2024 tarihli geçme zorunluğunuz var diye Keys yazısı ve öucz sı geldi. E faturaya müracatımızı yaptık. E defter için başlangıç tarihini 01/01/2024 mü yoksa 01/07/2024 mü seçmeliyim vergi dairesi bilmiyor. Ne yapmalıyım. Teşekkürler.

Cevap : Bize göre; 01/07/2024 olur. 01/01/2024 için Kağıt ortamında defter tasdik ettirilmiştir. Süresinde e-Defter uygulamasına başvurulamamış olması nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığınca, şirketinizin e-Defter oluşturmasına izin verilme tarih den önceki dönemlerde tutmak zorunda olduğu defterlerin, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun defter tutmayla ilgili 176 ncı ve müteakip maddelerinde yer alan hükümler çerçevesinde kağıt ortamında tutulacaktır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.