Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 08.07.2024 09:12 (Üye) Soru : Merhabalar,Mükellefe E-Fatura ve E-Defter uygulaması kapsamında ayrı ayrı 11.800.-T.L Özel Usülsüzlük Cezası kesilmiştir.-Mükellefin 2020 yılında,1.026.000.-2021 yılında,683.000.-2022 yılında 1.114.000.-2023 yılında ise 865.000.-T.L Brüt Satış Hasılatı mevcuttur.-Vergi Dairesine itiraz dilekçesi yazdım ancak henüz cevap gelmedi.-Ancak Vergi Dairesi ile görüştüğümde bana İnternetten yapılan satışları gerekçe göstererek 500.-000.-T.L sınırını aştığımızı ve bu sebeple Ceza kesildiğini belirttiler.-Ancak Mükellef yüzyüze satış da yapmakta bazen İnternet üzerinden de satış yapmaktadır.-Vergi Dairesi ise DSM Grup,Gitti Gidiyor ve Hepsi Buradadan yapılan satışları gerekçe göstermektedir.-Mükellef tamamen E-Ticaret yapmamaktadır.-Vergi Dairesi ise İnternetden satış yaptığınızda kod ekletmemiz gerektiğini söylüyor.-Biz ise İnternetden her türlü ticaret yapmadığımızı ifade ettik ve Sadece bazen faaliyet konumuzla ilgili ticaret yaptığımızı ifade ettik.-Ancak sonuç alamadık.-Mükelleflere son aylarda bu şekilde çok yazılar gittiğini ve dava yoluna gidecek mükelleflerin de olduğu bize ifade edildi.-Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz.-Teşekkür ederim.

Cevap : İnternet den 1 TL de satış yapılmış olması halinde toplam satış hasılatı baz alınır. Siz de müşteriniz için Vergi mahkemesine dava açabilirsiniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.