Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.07.2024 13:52 (Üye) Soru : merhaba serbest meslek kazançlarında smmm lik dahil tahsil esasına göre makbuz düzenleme ile ilgili ayrıntılı tebliğ ve nasıl yapılması konusunda bilgi rica ediyorum.teşekkürler

Cevap : 1985 yılından beri serbest melek erbaplarının GV ve KDV de vergiyi doğuran olay tartışması süre gelmektedir. KDVK göre vergiyi doğuran olay hizmetin verilmesi ile doğacağın dan hizmet bedeli bedel tahsil edilse de edilmese de e-smm düzenlenecek.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.