Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.10.2024 09:12 (Üye) Soru : merhaba üstadım şahıs ticari mükellefimiz çifçiden zetinyağını 700.000 tl ile müstahsil makbuzu ile alıyor ticaret borsasını kayıt ederek %2 stopajını ödeyerek alıyor tabi. Sormak istediğim istediğimiz çifçi bu işlem sebebi ile bir vergi ile karşılaşabilirmi bir limit varmdır.Teşekkürler. Kolay Gelsin.

Cevap : Zirai kazanç elde edenler için Limitler GVK 53. ve 54. maddede sayılmıştır. İlgili maddeleri inceleyiniz. 16 ncı grup: Meyve verebilecek hale gelmiş zeytinliklerde (4500) ağaç
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.