24.10.2024 15:34 |
(Üye)
|
Soru : Yeni bir şahıs firması açılışı yapacağım, iş konusu yurtdışından altın ithal edip internet üzerinden toptan ve perakende satacak, nace kodu yada kodları nelerdir. Bu firmanın defter usulü işletme defteri veya bilanço usulü mü olacak, özellik arz eden durumları var mıdır ? konu hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaparsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
Cevap : Yüzlerce kod içinden bizim uygun kod bulmamız söz konusu değildir. Nace kodu konusunda aşağıdaki linkde bulunan listeden uygun kodu bulunuz.
https://www.ito.org.tr/documents/Uye_Sicil/Dokumanlar/meslek-gruplari.pdf
İlk açılışta İşletme defteri tutulacağı gibi dilerseniz Bilanço usulünde de tutulabilir. Diğer mükellefler gibi bu sektör içinde verilmesi gereken beyannameler verilir. Bilindiği üzere SAF altın teslimi KDV den istisnadır. Bu satışları KDV beyannamesinde özel matrah bölümünden beyan edilecektir. Perakende satışlar için YN ÖKC alınıp kullanılacaktır.
|