Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 15.11.2024 11:07 (Üye) Soru : Merhaba , ilk verdiğimiz 2024/2.dönem geçici vergi beyannamemizde ödenecek vergi tutarımız yüksek çıktı. Çıkan vergiyi ödedik. Daha sonra enflasyona tabi tutulmadan verdiğimiz geçici vergide ödenecek rakamımız düştü. 2024/3 geçici vergi beyannamemizi verirken ilk ödediğimiz vergiyi yazdığımızda daha önce ödenen geçici vergi tutarı uyuşmamaktadır mesajı veriyor. Beyannameye son verdiğimizi yazacaksak ilk ödediğimiz vergiyi nasıl mahsup edebiliriz ?

Cevap : Beyanname formatına göre; Son beyanname de ödenen vergi indirilir Önceki beyannameden ödenen vergi için iade veya başka veri borcuna mahsup talep edileceği görüşündeyiz. Bu bir yorumdur konu hakkında GİB den görüş alınız.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.