Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 04.12.2024 12:32 (Üye) Soru : Merhabalar. 26/04/2008 tarihinde 4/a kapsamında sigortalı işe girmiş olduğu şirkete 23/04/2008 tarihli kararın 07/05/2008 tarihinde tescil edilerek ortak olan bir kişinin 4/A kapsamındaki sigortalılığı devam eder mi? Burada dikkat edilmesi gereken tarih karar tarihi midir? İşlemin tescil edildiği tarih mi? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Cevap : İşçilerin 09/1999 tarihinden önce çalıştıkları işyerinde ortak olmaları halinde 4a sigortalılıklarının devamı söz konusudur. 2008 yılı için bu işlem geçersiz olup kişi 4b kapsamında sigortalıdır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.