Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 12.12.2024 12:36 (Üye) Soru : Limited şirketimiz 04.12.2024 tarihinde tasfiyeye girmiştir. 3 ay sonra ticaret odasından ve vergi dairesinden kapanışı yapılacaktır. Tasfiyede olan bu firmamız için 01.01.2025 olarak E-DEFTER başvuru yapma zorunluluğumuz var mı?

Cevap : 3 ay sonra; Ticaret odasından ve VD kayıt silinemez. Aşağıdaki bilgi notunu inceleyiniz. Diğer taraftan 2025 de devam edecek tasfiye sürecinde e-defter tutulacak. Tasfiyeye giriş için Kurumlar Vergisi Beyannamesi ; Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 14. maddesinde de belirtildiği üzere hesap döneminin kapandığı ayı takip eden 4.ayın birinci gününden son günü sonuna kadar verilir. Sizin firmanızın Tasfiye giriş beyannamesi ; 01/01/2024 -04/12/2024 dönemi için beyanname yukarıdaki tanıma göre; 01-30/ Nisan /2025 tarihinde verilecektir. Bu tarih den önce Beyanname verilemez. Beyanname de Dönem tipi "kıst dönem" seçilir. Gib bdp programından e beyanname olarak verilecektir. Tasfiye sonu beyannamesi ise ; Tasfiye işleminin bitiminin tescilinden itibaren 1 ay içinde verilecektir (son beyanname) Tasfiyenin sonlandırılması TTK na göre 3 ay olarak belirlendi .ANCAK KVK da değişiklik yapılmadığın için bu süre değişikliğinin önemi yoktur.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.