Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 19.12.2024 11:34 (Üye) Soru : merhaba üstadım, UTTS ile alakalı olmak üzere,başvurularımızı yaptık faturalar gelmeye başladı 17 adet aracımız var, gerek aktifte, gereksede kiralık. 1-aktifteki araçlarda amortisman ne şekilde ayrılacak, UTTS başına ücret amortisman sınırından düşük, toplu haldemi değerlendirip amortisman ayrılacak ? 2-kiralık araçlarda nasıl yapılacak? 3- binek araçlar % 70 %30 gider kısıtlaması yapılacak mı? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Cevap : 1-2- Her bir araç için Amortisman ayırma sınırı altındaki cihazlar için ödenen bedeller gider yazılacağı görüşündeyiz. 3-Binek otomobillere ilişkin yakıt, otopark, bakım-onarım, sigorta ve HGS gibi harcamaların için kısıtlama yapılır. Cihazı bedelinin Tamamın gider yazılacağı ve kısıtlama yapılmayacağı görüşündeyiz. Bu bir yorumdur. Özelge talep ediniz.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.