Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 25.12.2024 15:29 (Üye) Soru : Sayın üstadım, yeni açtığım 2 ortaklı adi ortaklık işi var. ikiside Gelir vergisi mükellefidir.. İnternetde ürün, reklam ve video çekim hizmeti veriyorlar. Video içeriklerinin yapım ve yayın faaliyetleti (fenomen ve ınfluencerlar ve vloggerlar tarafından) olarak faaliyette olacaklar. E-fatura mükellefimi olacaklar? Birde internette trendyol, hepsi burada...vb platformlarda giysi takı, hediyelik eşya ...vb satan gelir vergisi mükellefim var. Aynı şekilde e-fatura mı kesecek.? Bilgi için şimdiiden teşekkürler. Saygılarımla,

Cevap : SEKTÖR BAZINDA 2025 DE E-FATURA ZORUNLULUĞU TARİHLERİ: • 2024 yılı hesap dönemi sürecinde brüt satış gelirleri 3 milyon TL ve üzerindeki mükellefler 1 Temmuz 2025 tarihine kadar e-faturaya geçecek. • Gayrimenkul ve motorlu araç üretimi, alımı, satımı ya da kiralaması yapan işletmelerin ve aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerin, 2024 hesap dönemi brüt satış hasılatı 500 bin TL’yi geçmesi halinde 1 Temmuz 2025 tarihine kadar e-faturaya geçecek. • Elektronik ortamda mal ve hizmet satışı yapan işletmeler, kendi siteleri ya da aracı hizmet sunan internet siteleri fark etmeksizin, her türlü mal ve hizmet satışında 2024 yılı brüt satış hasılatı 500 bin TL’yi geçmesi halinde 1 Temmuz 2025 tarihine kadar e-faturaya geçecek. • Kültür ve Turizm Bakanlığı veya belediyelerden yatırım ya da işletme belgesi alarak konaklama hizmeti sunan işletmeler, herhangi bir yıl ya da brüt satış hasılatı sınırı olmadan e-faturaya geçmek zorunda tutulmuştur. Aynı şekilde e-defter zorunluluğu da bulunmaktadır.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.