Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.01.2025 15:31 (Üye) Soru : Merhaba Şirketimizin merkezi istanbul da bulunmaktadır. Fakat izmir, Ankara gibi illere de ofislerimiz bulunmaktadır. Bu ofisler de sadece satış temsilcilerimiz bulunmakta ve herhangi bir ticari faaliyetimiz bulunmamaktadır. Tüm ticari faaliyetimiz İstanbul merkezde yapılmaktadır. Bölge temsilciliklerimizde herhangi bir ticari faaliyet olmadığı için buralardaki personellerin bildirimleri ile Muhtasar ve prim hizmet belgesini Merkezin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne ve vergi dairesine yapılmaktadır. Ticari faaliyetimizin olmadığı halde bölgelerimizde bulunan personellerin Muhtasar ve prim hizmet belgesini Bulundukları ilin SGK müdürlüğünde ve ilin vergi dairesine mi vermemiz gerekiyor?

Cevap : Kişiler çalışmalarının bulunduğu yer ve adresde sigrtalı bildirimleri esas olup eğer bu işler kendi ve işyeri ikametleri dışında farklı adreslerde ise görevlendirme ile çalıştırılabilirler.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.