Danışmanlık Birimi

Tarih Gönderen
 06.01.2025 16:17 (Üye) Soru : Merhaba, işe iade davası açan personelimiz için avukatımız; "Mahkeme kararı gereği kendisine dört maaş tutarında (44.313,36 TL) ücretinin ödenmesi gerektiğini ve Bu dört aylık boşta geçen süre ücretinin SGK’ ya bildirilmesi gerektiğini, İşçiye çalıştırılmadığı süre için ödenen en çok dört aya kadar ücret ve diğer haklarından tüm sigorta kolları üzerinden prime tabi tutulması ve gelir ve damga vergisi kesintisinin yapılması gerekmektedir. demiştir. Bu ücret ödemesi hangi dönemde e bildirgeye konu olacak? bordroda nasıl görünecek? Teşekkürler.

Cevap : sigortalı personelin işe başlamak için işverene yaptığı başvurusuna ilişkin tebligatın alındığı tarihin içinde bulunduğu ayı,takip eden ay/dönemin, iş yerinin özel nitelikte olması halinde 23’üne, resmî nitelikte olması halinde 7’sine kadar, kuruma, e-sigorta kanalıyla gönderilmesi veya kağıt ortamında verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş kabul edilir. İşi iade kararına dayanarak düzenlenen ek aylık prim ve hizmet belgelerinin ve işten ayrılış bildirgesinin işyerinin işlem gördüğü Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne bir dilekçeyle ve bu dilekçeye mahkeme kararı ile işçinin ve işverenin yapmış olduğu bildirimlere ilişkin tebligatların birer nüshasını da eklenerek sunulması gerekmektedir.
 
 
 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.